Hortobáďske palacinky

Hortobáďske palacinky

Spev malých operencov pod našimi oknami je neomylným znakom, že jar je tu v plnej sile.
Možno sa čudujete, že kulinárium dnes otvárame pohľadom do prírody, ale má to svoj dôvod. Tento týždeň totiž budeme spájať výlety za poznávaním vtáčích druhov s chuťami jedál z mnohých kútov Európy.

Hosť Kulinária, pod ktorého taktovkou varešky budeme celý týždeň variť, sa Tatiane Šuškovej predstavil sám.

Hortobáďske palacinky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tak tu máme recept na Hortobágyi húsos palacsinta (len ak niekto vie dobre po maďarsky)  - Hortobáďske palacinky

Na masle speníte cibuľku, pridáte kuracie mäso (to sa používa najčastejšie), s trochou čierneho korenia, bobkovým listom a mletou paprikou (tej sa netreba báť). Mäso orestujete a podlejete malým množstvom vody - mäso sa má dusiť a nie variť. Keď je mäso mäkké,
precedíte cez sitko a pomeliete. Zatiaľ dokončíte omáčku, na to už stačí len sladká smotana a podľa hustoty zmiešaná z trochou hladkej múky. Už len naplniť palacinky pripravené na slano a zaliať šťavou.

Zajtra sa vyberieme do Bulharska a okrem spoznávania vtákov si pripravíme bulharskú uhorkovú polievku.

Autor: Tatiana Šušková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame