Ovocné guľky a šúľance

Ovocné guľky a šúľance

Výživovej poradkyni Janke Trebulovej aj dnes v kuchyni asistuje Janka Bleyová. No a keďže je piatok, dnešný obed bude vraj na sladko. Bude?

Ovocné guľky a šúľance Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na super ovocné guľky a šúľance potrebujete:

  • 1 biele tofu
  • 150g hladkého tvarohu
  • 150g celozrnnej hladkej špaldovej múky
  • 150g  hladkej múky
  • 1 vajíčko
  • soľ
  • ovocie podľa chuti
  • na posýpanie – mak, mleté orechy, tvaroh a pod.

Príprava ovocných guliek tiež nie je komplikovaná:
Tvaroh a tofu  rozmixujeme na hladkú hmotu, do ktorej pridáme vajíčko, štipku soli a dobre rozmiešame. Potom pridávame múku. Ak sa vám zdá cesto riedke, tak  dosýpajte múku dovtedy, pokiaľ nie je cesto hutné a dobre formovateľné. Potom si z cesta odtŕhame kúsky, do ktorých  zabalíme ovocie: napríklad jahody, marhule, jablká, slivky. Ak už nemáte ovocie,  zo zvyšného cesta môžete urobiť  „valec“, ktorý rozkrájate na 0,5 cm kúsky a z nich urobíte šúľance. Hotové guľky a šúľance podávajte posýpané makom, orechmi, kakaom, alebo tvarohom.

A ako dodala výživová poradkyňa Janka Trebulová tofu obsahuje minimum tukov, je pomerne bohaté na bielkoviny a práve preto je vhodné aj pri chudnutí. Nachádza sa v ňom aj dosť vlákniny, omega 3 a omegy 6 mastné kyseliny, vitamíny a minerály. Viacerí odborníci na výživu síce neodporúčajú jesť tofu denne, ale raz, dvakrát za týždeň je to vraj v poriadku.


Autor: Janka Bleyová, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame