Nátierka z pečených paprík

Nátierka z pečených paprík

Odborníci na výživu nás často nabádajú, aby sme sa stravovali zdravo. Mnohí z nás si však občas položia aj otázku čo je vlastne zdravé? Odpovede nájdete v našom tohto týždňovom kulináriu. Jeho autorka, ktorú vám predstaví Janka Bleyová vám totiž ponúkne recepty s pridanou hodnotou: informáciami o zdraví. Napokon, počúvajte presvedčíte sa sami.

Nátierka z pečených paprík Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu nátierky z pečených paprík budete potrebovať:

  • 1 kus žltej
  • 1 kus červenej papriky
  • lyžicu olivového oleja
  • morskú prípadne himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
  • 3 polievkové lyžice cream cheesu alebo jemného tvarohu

Postup je tiež jednoduchý:
Papriky zbavíme stonky a jadierok, rozkrojíme na polovicu, vložíme do zapekacej misy, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do rúry rozohriatej na 200 °C. Keď je paprika domäkka upečená, dáme ju do misy a prekryjeme potravinárskou fóliou, aby sa sparila. Po chvíli ju zbavíme šupky, vložíme ju do mixéra, pridáme soľ, krémový syr a rozmixujeme, alebo dobre roztlačíme vidličkou a dobre premiešame.

Na paprike je skvelé, že ju môžete chrúmať surovú, variť, piecť, plniť, grilovať. Paprika je bohatá na betakarotén, vitamíny C, B, E a kyselinu listovú ale aj horčík, vápnik, železo a draslík. Všetky spomenuté zložky majú význam pre naše zdravie sú prospešné pre našu pleť, spomaľujú starnutie a redukujú vrásky, posilňujú imunitný systém. S červenou paprikou sa do Vášho tela dostane aj rutín, ktorý bojuje proti zužovaniu a zanášaniu ciev.

Autor: Janka Bley, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame