Blížia sa jar, možno už mnohí uvažujú aj nad dovolenkami. S prezidentkou asociácie Slovenských kúpeľov doktorkou Jankou Zálešakovou a Beátou repíkovou si teraz navaríme tak, aby sme sa aj my cítili ako na dovolenke.
Grécke caciky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Čo potrebujeme na grécke caciky:
- jogurt s 10 percentným obsahom tuku
- na šalát 1 uhorku bez semienok
- olivový olej
- cesnak
- mätu
- čerstvo namleté čierne korenie
- soľ
Postup: očistíme uhorku, nastrúhame na hrubo, v utierke ju zbavíme vody pred tým však osolíme, aby uhorka pustila vodu. Pridáme ju do jogurtu, nasekáme mätu, strúčik cesnaku, 1 lyžicu olivového oleja, čerstvé mleté korenie. Dáme na dve hodiny do chladničky a podávame ako hlavné jedlo alebo ako predjedlo. Vo štvrtok podávame marinovane chery s javorovým sirupom.