V minulosti naše mamy pripravovali králičie mäso na rôzne spôsoby. Dnes už domáci králik nemá v našej kuchyni také miesto ako kedysi, ale oplatí sa vrátiť k jeho príprave. Ide totiž o zdravé biele mäso, s nízkym obsahom tuku. Dnes si králika pripravíme k slávnostnému obedu s Jankou Zálešákovou - prezidentkou Asociácie Slovenských kúpeľov a Beátou Repíkovou.
Králik na víne Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Králičie mäso rozdelíme na 6 porcií - osolíme, obalíme v hladkej múke, opečieme na oleji alebo na masle. Potom v tlakovom hrnci na oleji opražíme šampiňóny, petržlenovú vňať, bobkový list, sušený tymián, šťavu z polovice citróna a do toho pridáme opražené kuracie mäso, ktoré zalejeme 1/4 litrom bieleho vína, dolejeme vodou a varíme. Keď je králik v tlakovom hrnci pripravený, pridáme sladkú smotanu a opäť ho privedieme do varu. Podávame s knedľou.
Králičie mäso na nedeľný obed sme si dnes pripravili s Beátou Repíkovou a Jankou Zálešákovou - s prezidentkou Asociácie Slovenských kúpeľov.