Encián v cestíčku

Encián v cestíčku

Tento týždeň vám ponúkame recepty z kuchyne bratislavského bufetu na Velehradskej ulici. Podrobnosti k tomu dnešnému zisťoval Miroslav Würfl. Všetko podstatné mu povedala kuchárka Alžbeta Taragelová.

Encián v cestíčku Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Toľko Alžbeta Taragelová z Bratislavy, ktorá  pripravovala encián v lístkovom cestíčku. V krátkosti si zopakujme suroviny, ktoré budeme potrebovať: 

Potrebujeme:

  • 240 g enciánu  
  • 300 g lístkového cesta 
  • 40 g údeného syra  nastrúhaného 
  • 1 žĺtko
  • na dochutenie soľ, rascu alebo ľanové semiačka

POSTUP:
Z rozvaľkaného lístkového cesta si urobíme väčšie štvorčeky, nasypeme do nich nastrúhaný údený syr, na cesto položíme encián a  zvinieme ho  do batôžteka. Potrieme ho žĺtkom, trošku osolíme a vrch ozdobíme rascou alebo ľanovými semiačkami. Pečieme pri 200 °C  asi 30 minút. Podávame s ľahkým zeleninovým šalátom.

Autor: Miroslav Würfl, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame