Tento týždeň vám ponúkame recepty z kuchyne bratislavského bufetu na Velehradskej ulici. Podrobnosti k tomu dnešnému zisťoval Miroslav Würfl. Všetko podstatné mu povedala kuchárka Alžbeta Taragelová.
Encián v cestíčku Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Toľko Alžbeta Taragelová z Bratislavy, ktorá pripravovala encián v lístkovom cestíčku. V krátkosti si zopakujme suroviny, ktoré budeme potrebovať:
Potrebujeme:
- 240 g enciánu
- 300 g lístkového cesta
- 40 g údeného syra nastrúhaného
- 1 žĺtko
- na dochutenie soľ, rascu alebo ľanové semiačka
POSTUP:
Z rozvaľkaného lístkového cesta si urobíme väčšie štvorčeky, nasypeme do nich nastrúhaný údený syr, na cesto položíme encián a zvinieme ho do batôžteka. Potrieme ho žĺtkom, trošku osolíme a vrch ozdobíme rascou alebo ľanovými semiačkami. Pečieme pri 200 °C asi 30 minút. Podávame s ľahkým zeleninovým šalátom.