6.5.2013
Suroviny: 500 g výberovej múky, 50 g masla, 50 g kryštálového cukru, 1 vajce, 1/2 kocky droždia, 3 dcl vlažného mlieka, štipka soli, 1 hlávka bielej kapusty
Postup: Deň pred prípravou si kapustu postrúhame na drobno a v pekáči ju zmiešame so 6 lyžicami oleja alebo masti a malou lyžičkou soli. Pečieme v elektrickej rúre pri teplote 150 stupňov. Občas premiešame. Keď je kapusta z polovice hotová, pridáme kryštálový cukor a jednu lyžičku čierneho korenia. Dodusíme a necháme vychladnúť do ďalšieho dňa. Na druhý deň múku zmiešame s droždím, vlažným mliekom a všetko necháme trochu nakysnúť. Následne pridáme ostatné suroviny a vypracujeme tuhšie cesto. Keď je cesto vykysnuté, rozvaľkáme a vykrajujeme štvorce. Plníme polievkou lyžicou kapusty, zabalíme do bochníka a vyvaľkáme bochník na veľkosť lokše. Opekáme na panvici z oboch strán, každý bochník na 1 polievkovej lyžici oleja.