Brnenský rezeň

Brnenský rezeň

Tento týždeň vám ponúkame recepty z kuchyne bratislavského bufetu na Velehradskej  ulici. V pondelok sme obedovali  kuracie prsia so špenátom, včera sme mali kelový prívarok s fašírkou a dnes si tiež pochutnáme  na šťavnatom mäsku. S kuchárkou Marie Blahovou, rodáčkou z Moravy, sa rozprával Miroslav Würfl.

Brnenský rezeň Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

To bola  Marie Blahová z bufetu na Velehradskej  ulici v Bratislave, ktorá dnes pripravovala brnenský  bravčový rezeň... V tejto chvíli si zopakujme, čo všetko budeme potrebovať na prípravu tejto špeciality z Moravy: 

Na 4 porcie potrebujeme:

  • 0,5 kg bravčového stehna alebo karé  
  • 115 g šunky
  • 50 g hrášku 
  • 2 vajíčka 
  • olej
  • soľ
  • strúhanku
  • vajíčko na obaľovanie
  • a hladkú múku

POSTUP:
Mäso si nakrájame na plátky ako na rezne, a naklepeme ich. Na panvici si na horúcom oleji urobíme praženicu s hráškom, necháme ju vychladnúť a s touto zmesou naplníme rezne, ktoré preložíme na polovicu, zopneme špáradlom a obalíme do klasického trojobalu. Mäso vyprážame vo fritéze alebo priamo na panvici. Podávame s varenými zemiakmi a kyslou kapustou.

Autor: Miroslav Würfl, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame