Tento týždeň vám ponúkame recepty z kuchyne bratislavského bufetu na Velehradskej ulici. V pondelok sme obedovali kuracie prsia so špenátom, včera sme mali kelový prívarok s fašírkou a dnes si tiež pochutnáme na šťavnatom mäsku. S kuchárkou Marie Blahovou, rodáčkou z Moravy, sa rozprával Miroslav Würfl.
Brnenský rezeň Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
To bola Marie Blahová z bufetu na Velehradskej ulici v Bratislave, ktorá dnes pripravovala brnenský bravčový rezeň... V tejto chvíli si zopakujme, čo všetko budeme potrebovať na prípravu tejto špeciality z Moravy:
Na 4 porcie potrebujeme:
- 0,5 kg bravčového stehna alebo karé
- 115 g šunky
- 50 g hrášku
- 2 vajíčka
- olej
- soľ
- strúhanku
- vajíčko na obaľovanie
- a hladkú múku
POSTUP:
Mäso si nakrájame na plátky ako na rezne, a naklepeme ich. Na panvici si na horúcom oleji urobíme praženicu s hráškom, necháme ju vychladnúť a s touto zmesou naplníme rezne, ktoré preložíme na polovicu, zopneme špáradlom a obalíme do klasického trojobalu. Mäso vyprážame vo fritéze alebo priamo na panvici. Podávame s varenými zemiakmi a kyslou kapustou.