Máte chuť na zákusok? Ak áno - a chcete ho už dnes na obed ochutnať - tak si vypočujte recept, ktorý Miroslavovi Würflovi porozprával absolvent bratislavskej Hotelovej akadémie Patrik Belis.
Zákusok
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
POTREBUJEME:
- 500 g horkej čokolády
- 450 g masla
- 12 vajec
- 0,5 kg kryštálového cukru
- 100 g hladkej múky
- 6 g kypriaceho prášku
POSTUP:
Čokoládu s maslom dáme nad vodný kúpeľ, nech sa roztopia, vyšľaháme si vajíčka s cukrom až do peny. Keď nám čokoláda trocha vychladne, pridáme múku aj kypriaci prášok a zmiešame všetky suroviny dokopy. Zmes nalejeme do keramických misiek, ktoré sú potreté maslom a vysypané cukrom – a pečieme v rúre pri teplote 180 °C asi 12 minút. Môžeme podávať s lesným ovocím alebo s ovocnou zmrzlinou. Želáme Vám dobrú chuť !