Tento týždeň vám ponúkame recepty z kuchyne bratislavského bufetu na Velehradskej ulici. Ten dnešný bude pomerne jednoduchý a zvládne ho aj začínajúca gazdinka. S kuchárkou Alžbetou Taragelovou sa rozprával Miroslav Würfl.
Kelový prívarok s fašírkou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Toľko Alžbeta Taragelová z bratislavského bufetu, ktorá pripravovala kelový prívarok. V krátkosti si zopakujme suroviny, ktoré budeme potrebovať:
SUROVINY :
- 1 väčší kel
- zemiaky
- rascu
- cesnak
- olej
- hladkú múku
- mletú červenú papriku
- majoránku
- na dochutenie soľ a čierne korenie
POSTUP:
Najskôr nalejeme asi do polovice hrnca vodu, v ktorej začneme variť nakrájaný kel. Postupne pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky, cesnak, posypeme rascou, soľou a korením. Keď sú mäkké zemiaky, urobíme si z hladkej múky zásmažku. Na oleji ju troška opražíme a pridáme štipku červenej papriky. Zásmažku prilejeme do omáčky, necháme prevariť, pridáme trocha majoránky a kelový prívarok je hotový. Podávame ho s fašírkou, ktorú si upečieme v plechu alebo s vyprážaným karbonátkom.