Kelový prívarok s fašírkou

Kelový prívarok s fašírkou

Tento týždeň vám ponúkame recepty z kuchyne bratislavského bufetu na Velehradskej  ulici. Ten dnešný bude pomerne jednoduchý a zvládne ho aj začínajúca gazdinka. S kuchárkou Alžbetou Taragelovou sa rozprával Miroslav Würfl.

Kelový prívarok s fašírkou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Toľko Alžbeta Taragelová z bratislavského bufetu, ktorá  pripravovala kelový prívarok.  V krátkosti si zopakujme suroviny, ktoré budeme potrebovať: 

SUROVINY :

  • 1 väčší kel
  • zemiaky
  • rascu
  • cesnak
  • olej
  • hladkú múku
  • mletú červenú papriku
  • majoránku
  • na dochutenie soľ a čierne korenie


POSTUP:
Najskôr nalejeme asi do polovice hrnca vodu, v ktorej začneme variť nakrájaný kel. Postupne pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky, cesnak, posypeme rascou, soľou a korením. Keď sú mäkké zemiaky, urobíme si z hladkej múky zásmažku. Na oleji ju troška opražíme a pridáme štipku červenej papriky. Zásmažku prilejeme do omáčky, necháme prevariť, pridáme trocha majoránky a kelový prívarok je hotový. Podávame ho s fašírkou, ktorú si upečieme v plechu alebo s vyprážaným karbonátkom.

Autor: Miroslav Würfl, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame