Tento týždeň vám ponúkneme recepty z kuchyne bratislavského bufetu na Velehradskej ulici. Ten dnešný bude možno trochu netradičný, ale držíme sa zásady, že aj naše gazdinky sa chcú stravovať zdravo a chutne. S kuchárkou Marie Blahovou sa rozprával Miroslav Würfl.
Kuracie prsia so špenátom a kukuricou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Toľko Marie Blahová z bratislavského bufetu, ktorá dnes pripravovala kuracie prsia so špenátom a kukuricou. V krátkosti si zopakujme suroviny, ktoré budeme potrebovať:
Na 10 porcií potrebujeme:
- 1,5 kg kuracích pŕs ( očistených )
- 400 g mrazeného špenátu
- 1 plechovku kukurice
- 5 - 6 strúčikov cesnaku
- 2 dcl oleja
- na dochutenie soľ a mleté čierne korenie
POSTUP:
Mäso si nakrájame na malé kocky, opražíme na oleji, pridáme mrazený špenát, ktorý s ním niekoľko minút podusíme, potom pridáme kukuricu - ochutíme soľou a čiernym korením. Ako prílohu môžeme podávať ryžu. Tú si umyjeme, opražíme na oleji, zalejeme dvojnásobným množstvom vriacej vody, trošku ju osolíme a dusíme približne 20 minút.