Kuracie prsia so špenátom a kukuricou

Kuracie prsia so špenátom a kukuricou

Tento týždeň vám ponúkneme recepty z kuchyne bratislavského bufetu na Velehradskej  ulici. Ten dnešný bude možno trochu netradičný, ale držíme sa zásady, že aj naše gazdinky sa chcú stravovať zdravo a chutne. S kuchárkou Marie Blahovou sa rozprával Miroslav Würfl.

Kuracie prsia so špenátom a kukuricou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Toľko Marie Blahová z bratislavského bufetu, ktorá dnes pripravovala kuracie prsia so špenátom a kukuricou.  V krátkosti si zopakujme suroviny, ktoré budeme potrebovať: 

Na 10 porcií potrebujeme:

  • 1,5 kg kuracích pŕs  ( očistených ) 
  • 400 g mrazeného špenátu
  • 1 plechovku kukurice
  • 5 - 6 strúčikov  cesnaku
  • 2 dcl oleja
  • na dochutenie soľ a mleté čierne korenie

POSTUP:
Mäso si nakrájame na malé kocky, opražíme na oleji, pridáme mrazený špenát, ktorý s ním niekoľko minút podusíme, potom pridáme kukuricu - ochutíme soľou a čiernym korením. Ako prílohu môžeme podávať ryžu. Tú si umyjeme, opražíme na oleji, zalejeme dvojnásobným množstvom vriacej vody, trošku ju osolíme a dusíme približne 20 minút.

Autor: Miroslav Würfl, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame