Tento týždeň vám ponúkame na Rádiu Regina tradičné recepty z Hornej Nitry...
A tak, ako sa obed skladá z niekoľkých chodov, aj my sme si už tento týždeň rozhlasovo vychutnali polievku, bezmäsité jedlo, mäsový závin – a dnes je na rade sladký dezert... Ten dnešný si zaslúži prívlastok zdravý, pretože obsahuje minimum múky a tuku. Tradičný recept z kuchyne starých materí Hornej Nitry ponúkli Tatiane Šuškovej Margita Mihálová a Milan Paluš z Klubu bôbárov z Prievidze:
Tvarohový koláč s marhuľami Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na tvarohový koláč s marhuľami potrebujeme jeden kilogram tvarohu, jedno vajce, jedno balenie vanilkového cukru, desať dekagramov masla, sedem veľkých lyžíc detskej krupice, 22 dekagramov práškového cukru, jeden prášok do pečiva a pohár zaváraných marhúľ alebo iného ovocia. Ovocie môžeme, samozrejme, použiť aj čerstvé.
Všetky suroviny spracujeme do konzistentného cesta, ktoré rozložíme na vymastený a múkou vysypaný plech, navrch poukladáme marhule alebo iné ovocie a upečieme vo vyhriatej rúre. Koláč môžeme ešte pred pečením posypať posýpkou, ktorú pripravíme z cukru, múky a masla.
Možno sme vás naším tipom na prípravu rýchleho a zdravého dezertu inšpirovali aj k víkendovému pečeniu. Tak dobrú chuť...