Dnes nám varí Ľubica Szinghofferová zo Súkromnej strednej odbornej školy v Šamoríne. Michalovi Hercegovi najprv povedala, ako sa tento recept začal v škole pripravovať.
Zemiakové knedle s údeným mäsom a kyslou kapustou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Suroviny:
- Zemiaky 2500 g
- Múka hrubá 400 g
- Soľ 40 g
- Krupica detská 150 g
- Údené mäso 1 150 g
- Cibuľa 200 g
- Kyslá kapusta 2000 g
- Cukor 50 g
- Masť bravčová 200 g
- Racsa mletá 1 g
- Vajcia 8 ks
Uvarené zemiaky v šupke domäkka ošúpeme, necháme vychladnúť, pomelieme (postrúhame), pridáme múku, soľ, detskú krupicu, vajcia 3 ks. Vymiešame cesto, vyvaľkáme na cca 1 cm hrubý plát a vykrajujeme (kruhy, štvorce). Údené mäso pomelieme, pridáme vajcia, premiešame. Plnkou plníme vykrojené zemiakové cesto, uzavrieme do tvaru gule a varíme v pare cca 13minút, alebo v osolenej mierne vriacej vode cca 7-8 minút podľa veľkosti.Uvarené zemiakové gule vyberieme a ihneď podávame. Na masti orestujeme očistenú a na kocky nakrájanú cibuľu, pridáme cukor, skaramelizujeme. Do základu vložíme kyslú kapustu, dochutíme soľou, rascou, podlejeme vodou a dusíme do čiastočného zmäknutia.