Dnes bude reč o klobáse úspešnej na klobásovom festivale v Bojniciach. Súťažiaci zo Súkromnej strednej odbornej školy v Šamoríne si odtiaľ priniesli pekné druhé miesto. No a vyzerá to tak, že šikovných mladých ľudí schopných pripraviť túto klobásu bude ešte viac, pretože od septembra v šamorínskej škole otvárajú nový štvorročný odbor mesiar - kuchár. Poďme však k samotnému receptu. Michalovi Hercegovi ho povedal hlavný majster odbornej výchovy Branislav Doležal.
Domáca klobása Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Suroviny:
- Bravčové mäso 5 kg
- Mletá paprika sladká 10 g
- Mletá paprika pálivá 5 g
- Cesnak 5 g
- Soľ 100 g
- Rasca 6 g
Mäso pomelieme ,pridáme prísady, cesnak a nakoniec pridáme soľ. Všetko, premiešame a plníme do bravčových čriev. Odložíme na 24 hodín a potom údime.
Zajtra si pripravíme domáce knedle s údeným mäsom.