Domáca klobása

Domáca klobása

Dnes bude reč o klobáse úspešnej na klobásovom festivale v Bojniciach. Súťažiaci zo Súkromnej strednej odbornej školy v Šamoríne si odtiaľ priniesli pekné druhé miesto. No a vyzerá to tak, že šikovných mladých ľudí schopných pripraviť túto klobásu bude ešte viac, pretože od septembra v šamorínskej škole otvárajú nový štvorročný odbor mesiar - kuchár. Poďme však k samotnému receptu. Michalovi Hercegovi ho povedal hlavný majster odbornej výchovy Branislav Doležal.

Domáca klobása Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Suroviny:

  • Bravčové mäso 5 kg
  • Mletá paprika sladká 10 g
  • Mletá paprika pálivá 5 g
  • Cesnak 5 g
  • Soľ 100 g
  • Rasca 6 g

Mäso pomelieme ,pridáme prísady, cesnak a nakoniec pridáme soľ. Všetko, premiešame a plníme do bravčových čriev. Odložíme na 24 hodín a potom údime.
Zajtra si pripravíme domáce knedle s údeným mäsom.

Autor: Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame