Šamorínsky perkelt s tvarohom a kôprom

Šamorínsky perkelt s tvarohom a kôprom

Dnes je našou šéfkuchárkou majsterka odborného výcviku Ľubica Szinghofferová zo Súkromnej strednej odbornej školy v Šamoríne. Hlavným ochutnávačom je zase kolega Michal Herceg.

Šamorínsky perkelt s tvarohom a kôprom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Perkelt z bravčového mäsa, cestoviny so smotanou, tvarohom a kôprom 10 porcií:

  • Bravčové pliecko 1 500 g
  • Cibuľa 300 g
  • Bravčová masť 200 g
  • Čerstvé papriky 4 ks
  • Čerstvé paradajky 4 ks
  • Sladkej papriky 40 g
  • Čili paprika 20 g
  • Soľ 30 g
  • Mleté čierne korenie 2 g
  • Smotana kyslá 400 g
  • Cestoviny 1000 g
  • Tvaroh 300 g
  • Kôpor čerstvý 20 g

Na kocky nakrájané  mäso udusíme na cibuľovo – paprikovom základe, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak,na rezance nakrájanú papriku, na kocky nakrájané paradajky, nasekané čili papričky a dusíme do mäkka. Počas dusenia podlievame vodou. Pred úplný zmäknutím mäsa šťavu zahustíme zátrepkou z múky a vody, prevaríme, dochutíme. Podávame s uvarenými cestovinami ktoré scedíme a do horúcich pridáme kyslú smotanu, hrudkový tvaroh a čerstvý nasekaný kôprom, dochutíme soľou.

Zajtra si pripravíme hovädzí Samarja.

Autor: Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame