Dnes je našou šéfkuchárkou majsterka odborného výcviku Ľubica Szinghofferová zo Súkromnej strednej odbornej školy v Šamoríne. Hlavným ochutnávačom je zase kolega Michal Herceg.
Šamorínsky perkelt s tvarohom a kôprom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Perkelt z bravčového mäsa, cestoviny so smotanou, tvarohom a kôprom 10 porcií:
- Bravčové pliecko 1 500 g
- Cibuľa 300 g
- Bravčová masť 200 g
- Čerstvé papriky 4 ks
- Čerstvé paradajky 4 ks
- Sladkej papriky 40 g
- Čili paprika 20 g
- Soľ 30 g
- Mleté čierne korenie 2 g
- Smotana kyslá 400 g
- Cestoviny 1000 g
- Tvaroh 300 g
- Kôpor čerstvý 20 g
Na kocky nakrájané mäso udusíme na cibuľovo – paprikovom základe, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak,na rezance nakrájanú papriku, na kocky nakrájané paradajky, nasekané čili papričky a dusíme do mäkka. Počas dusenia podlievame vodou. Pred úplný zmäknutím mäsa šťavu zahustíme zátrepkou z múky a vody, prevaríme, dochutíme. Podávame s uvarenými cestovinami ktoré scedíme a do horúcich pridáme kyslú smotanu, hrudkový tvaroh a čerstvý nasekaný kôprom, dochutíme soľou.
Zajtra si pripravíme hovädzí Samarja.