Recepty na tento týždeň našiel Michal Herceg v centre horného Žitného ostrova. Stretáva sa tu slovenská kuchyňa s maďarskou a navzájom si odovzdávajú to najlepšie. Hlavný majster odbornej výchovy Branislav Doležal zo Súkromnej strednej odbornej školy v Šamoríne k tomu navyše pridá kus gurmánskej lahodnosti a dlhoročných skúseností s prípravou jedál. To prvé má zvláštny názov rizolky.
212102151134;herceg;kulinarium1 (online-audio-converter.com) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Suroviny :
- Mlieko 1 500 g
- Vajcia 240 g
- Soľ 30 g
- Múka hladká 1000 g
- Olej 800 g
- Hydinová pečeň 1 300 g
- Cibuľa 500 g
- Rasca 1 g
- Mleté čierne korenie 1 g
- Majoránka 1g
- Strúhanka 350 g
- Cesnak 100 g
- Uhorky šalátové 300 g
- Paradajky 300 g
- Ľadový šalát 300 g
- Kapusta čínska 300 g
- Biely jogurt 500 g
- Kyslá smotana 300 g
- Olivový olej 50 ml
- Citrónová šťava 3 ml
Pripravíme slané palacinky z mlieka, vajec, múky, soli a oleja,ktoré naplníme s plnkou pomletej hydinovej pečene, ktorú sme udusili na cibuľovom základe dochutili soľou,mletým čiernym korením, majoránom a cesnakom. Pridáme vajcia, strúhanku na spojenie.Palacinky naplníme a obalíme v trojobale a vyprážame.Podávame s listovým šalátom a na rezance nakrájanou zeleninou. Z bieleho jogurtu a kyslej smotany si pripravíme dresing, ktorý dochutíme soľou, mletým čiernym korením, cukrom, citrónovou šťavou a pridáme trocha olivového oleja.