Rizolky s hydinovou pečeňou

Rizolky s hydinovou pečeňou

Recepty na tento týždeň našiel Michal Herceg v centre horného Žitného ostrova. Stretáva sa tu slovenská kuchyňa s maďarskou a navzájom si odovzdávajú to najlepšie. Hlavný majster odbornej výchovy Branislav Doležal zo Súkromnej strednej odbornej školy v Šamoríne k tomu navyše pridá kus gurmánskej lahodnosti a dlhoročných skúseností s prípravou jedál. To prvé má zvláštny názov rizolky.

212102151134;herceg;kulinarium1 (online-audio-converter.com) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Suroviny :

  • Mlieko 1 500 g
  • Vajcia 240 g
  • Soľ 30 g
  • Múka hladká 1000 g
  • Olej 800 g
  • Hydinová pečeň 1 300 g
  • Cibuľa 500 g
  • Rasca 1 g
  • Mleté čierne korenie 1 g
  • Majoránka 1g
  • Strúhanka 350 g
  • Cesnak 100 g
  • Uhorky šalátové 300 g
  • Paradajky 300 g
  • Ľadový šalát 300 g
  • Kapusta čínska 300 g
  • Biely jogurt 500 g
  • Kyslá smotana 300 g
  • Olivový olej 50 ml
  • Citrónová šťava 3 ml


Pripravíme slané palacinky z mlieka, vajec, múky, soli a oleja,ktoré naplníme s plnkou pomletej hydinovej pečene, ktorú sme udusili na cibuľovom základe dochutili soľou,mletým čiernym korením, majoránom a cesnakom. Pridáme vajcia, strúhanku na spojenie.Palacinky naplníme a obalíme v trojobale a vyprážame.Podávame s listovým šalátom a na rezance nakrájanou zeleninou. Z bieleho jogurtu a kyslej smotany si pripravíme dresing, ktorý dochutíme soľou, mletým čiernym korením, cukrom, citrónovou šťavou a pridáme trocha olivového oleja.

Autor: Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame