Keď sa kuchárky navzájom predbiehajú alebo zisťujú, ktorý recept je na dané jedlo ten najlepší, aby sa dobre vydarilo a aj aby dobre chutilo..
Tento týždeň v Kulináriu tento problém nemáme, pretože výsledkom všetkých receptov sú voňavé a chrumkavé šišky.
Recepty na šišky nám ponúka Andrea Miklášová z Bratislavských šišiek.
Mladí Bratislavčania oprášili tradičný recept zo sedemdesiatych rokov a unikátny dezert si našiel rýchlo svojich priaznivcov. Do radu pred stánok na rušnej bratislavskej križovatke sa postavila aj Tatiana Šušková.
Fašiangové šiškové variácie s Andreou Miklášovou z Bratislavské šišky 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na nekysnuté šišky potrebujeme:
- 250 gramov polohrubej múky
- 250 gramov tvarohu
- 2 vajíčka
- 1 polievková lyžica práškového cukru
- 1 čajová lyžička vanilkového cukru
- 2 polievkové lyžice rumu alebo rumovej arómy
- 1 čajová lyžica sódy bikarbóny
Postup prípravy:
Všetky suroviny izbovej teploty dáme do preosiatej múky v miske. Cesto dôkladne vypracujeme a necháme najmenej pol hodinu oddýchnuť.
Vykrajujeme minišišky alebo klasické šišky z rozvaľkaného cesta na pomúčenej doske a vyprážame v horúcom oleji.
Ochutíme džemom alebo jahodovou penou.
Zajtra si pripravíme ďalší šiškový recept – tento krát v kombinácii hladkej a polohrubej múky.