Hovädzie líčka

Hovädzie líčka

Tento týždeň pripravujeme rôzne recepty, podľa ktorých varia mnohí šéfkuchári špeciality tak, ako vo svetových reštauráciách. Čo nám ponúkne dnes Beáta Repíková a Bratislavský šéfkuchár Michal Šafárik tesne pred víkendom?   

Hovädzie líčka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Čo potrebujeme:

  • 2 kg hovädzích líčok
  • 3 cibule
  • 2 hlavičky cesnaku
  • 50 gramov tymianu
  • čerstvé bylinky
  • červené víno
  • 300 gramov mrkvy


Na zemiakové pyré: 

  • zemiaky
  • paštrnák
  • olivový olej
  • maslo
  • smotana


Postup:

Líčka prudko opečieme, pridáme cibuľu, cesnak, koreňovú zeleninu, bylinky, zalejeme vínom,  osolíme, okoreníme a dusíme 4 hodiny.

Zemiakové pyré pripravíme tradične, zmiešame zemiaky, maslo a smotanu, len pridáme ešte k zemiakom pri mixovaní zapečený paštrnák, ktorý zapečieme s olivovým olejom. Dobrú chuť Vám prajeme.

Autorka: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame