Tento týždeň pripravujeme rôzne recepty, podľa ktorých varia mnohí šéfkuchári špeciality tak, ako vo svetových reštauráciách. Čo nám ponúkne dnes Beáta Repíková a Bratislavský šéfkuchár Michal Šafárik tesne pred víkendom?
Hovädzie líčka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Čo potrebujeme:
- 2 kg hovädzích líčok
- 3 cibule
- 2 hlavičky cesnaku
- 50 gramov tymianu
- čerstvé bylinky
- červené víno
- 300 gramov mrkvy
Na zemiakové pyré:
- zemiaky
- paštrnák
- olivový olej
- maslo
- smotana
Postup:
Líčka prudko opečieme, pridáme cibuľu, cesnak, koreňovú zeleninu, bylinky, zalejeme vínom, osolíme, okoreníme a dusíme 4 hodiny.
Zemiakové pyré pripravíme tradične, zmiešame zemiaky, maslo a smotanu, len pridáme ešte k zemiakom pri mixovaní zapečený paštrnák, ktorý zapečieme s olivovým olejom. Dobrú chuť Vám prajeme.