V nedeľu Vám ponúkame netradičný anglický puding, vhodný ako dezert po sviatočnom nedeľnom obede. Ako si ho pripravíme ? Na to sa pýta Beáta Repíková Bratislavského šéfkuchára Michala Šafárika.
Anglický puding
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 150 gramov sušených brusníc
- ďatlí bez kôstky
- mandlí
- vlašských orechov
- 100 gramov zázvoru
- želé v kockách
Všetko nakrájame. Pridáme čerstvý rozmarín, kôru z dvoch mandarínok a šťavu z nich, 70 gramov strúhanky, 150 gramov hl múky, 250 gramov masla, 2 vajcia, 250 ml mlieka.
Všetko zmiešame v miske, prikryjeme a zmes dáme do hrnca s vodou variť na 4 hodiny. Potom preklopíme puding a podávame ho s troškou alkoholu, ktorý zohrejeme na panvici a polejem ním puding. Podávame aj so šľahačkou.