Anglický puding

Anglický puding

V nedeľu Vám ponúkame netradičný anglický puding, vhodný ako dezert po sviatočnom nedeľnom obede. Ako si ho pripravíme ? Na to sa pýta Beáta Repíková Bratislavského šéfkuchára Michala Šafárika.

Anglický puding Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Potrebujeme:

  • 150 gramov sušených brusníc
  • ďatlí bez kôstky
  • mandlí
  • vlašských orechov
  • 100 gramov zázvoru
  • želé v kockách


Všetko nakrájame. Pridáme čerstvý rozmarín, kôru z dvoch mandarínok a šťavu z nich, 70 gramov strúhanky, 150 gramov hl múky, 250 gramov masla, 2 vajcia, 250 ml mlieka.

Všetko zmiešame v miske, prikryjeme a zmes dáme do hrnca s vodou variť na 4 hodiny. Potom preklopíme   puding a podávame ho s troškou alkoholu, ktorý  zohrejeme na panvici a polejem ním puding. Podávame aj so šľahačkou.

Autorka: Beáta Repíková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame