Morka s mandarínkami

Morka s mandarínkami

Je dobré ak z času na čas  zameníme  zaužívané stereotypy. My sa o to tento týždeň snažíme  s Beátou  Repíkovou  a Bratislavským šéfkuchárom  Michalom Šafárikom a pripravujeme  špeciality, na ktorých si pochutia návštevníci  reštaurácii v rôznych  kútoch sveta. Dnes je v ponuke morka s mandarínkami a recept je z anglickej kuchyne.

Morka s mandarínkami Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • sušené brusnice 150 gramov
  • rozmarín, šalviu
  • tymian
  • čierne korenie
  • 300 gramov masla  


Vymiešame z byliniek a masla   zmes,  ktorú vkladáme  pod kožu morky. Dovnútra  morky potom vložíme   plátky  mandarínky,  citróna, a jabĺk, potom  morku nasolíme  a dáme  na pekáč. Pečieme pomaly na teplote 190  stupňov. 

Ako podávame morku: koreňovú zeleninu očistíme, nakrájame , pridáme do nej olivový olej, tymian, trochu medu  a krátko upečieme, potom pridávame k upečenej morke. Dobrú chuť prajeme. Zajtra podávame  recept, ktorý pochádza z Rakúskej kuchyne- pripravíme Hovädzie líčka. 

Autorka: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame