Je dobré ak z času na čas zameníme zaužívané stereotypy. My sa o to tento týždeň snažíme s Beátou Repíkovou a Bratislavským šéfkuchárom Michalom Šafárikom a pripravujeme špeciality, na ktorých si pochutia návštevníci reštaurácii v rôznych kútoch sveta. Dnes je v ponuke morka s mandarínkami a recept je z anglickej kuchyne.
Morka s mandarínkami Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- sušené brusnice 150 gramov
- rozmarín, šalviu
- tymian
- čierne korenie
- 300 gramov masla
Vymiešame z byliniek a masla zmes, ktorú vkladáme pod kožu morky. Dovnútra morky potom vložíme plátky mandarínky, citróna, a jabĺk, potom morku nasolíme a dáme na pekáč. Pečieme pomaly na teplote 190 stupňov.
Ako podávame morku: koreňovú zeleninu očistíme, nakrájame , pridáme do nej olivový olej, tymian, trochu medu a krátko upečieme, potom pridávame k upečenej morke. Dobrú chuť prajeme. Zajtra podávame recept, ktorý pochádza z Rakúskej kuchyne- pripravíme Hovädzie líčka.