Čo potrebujeme:
- kačacie stehná
- 2 kusy
- bravčový bok 300 -500 gramov
- 4 x mäsová klobása
- 1 kg bielej veľkej fazule
- 1 konzerva drvených paradajok
- 1 zeler
- mrkva 500 gramov
- 3 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- bobkový list
- biele víno
- soľ
- korenie
- tymian
Postup:
V hrnci opečieme kačacie stehná, bok, klobásku. Do toho istého hrnca pridáme zeleninu, ktorú na kocky nakrájame a na oleji opečieme, pridáme biele víno, bielu fazuľu, zalejeme vývarom - 200 ml potom pridáme 1 konzervu drvených paradajok. Do hotovej zeleniny pridáme späť kačacie mäso, párky a bravčový bok a varíme asi 1 hodinu a na miernom ohni. Často podlievame vývarom.
Autorka: Beáta Repíková