Cassoulet

Cassoulet

Čo potrebujeme:

  • kačacie stehná
  • 2 kusy
  • bravčový bok 300 -500 gramov
  • 4 x mäsová klobása
  • 1 kg bielej veľkej fazule
  • 1 konzerva drvených paradajok
  • 1 zeler
  • mrkva 500 gramov
  • 3 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • bobkový list
  • biele víno
  • soľ
  • korenie
  • tymian   


Postup:
V hrnci opečieme kačacie stehná, bok, klobásku. Do toho istého hrnca pridáme zeleninu, ktorú na kocky nakrájame  a na oleji  opečieme,  pridáme  biele víno, bielu fazuľu, zalejeme vývarom - 200 ml potom pridáme  1 konzervu drvených paradajok. Do hotovej zeleniny  pridáme späť kačacie mäso, párky  a bravčový  bok  a varíme asi 1 hodinu a  na miernom ohni. Často podlievame vývarom.

Autorka: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame