Hovädzie mäso na zapekanom zeleninovom pyré s pečeným paštrnákom

Hovädzie mäso na zapekanom zeleninovom pyré s pečeným paštrnákom

Dnes pripravujeme  Britskú  špecialitu. Beáta Repíková a Bratislavský šéfkuchár Michal Šafárik nám dnes pripravia  hovädzie mleté mäso tak, ako si ho pripravujú vo Veľkej Británii.   

212101261134;Repik škotsky recept (online-audio-converter.com) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Čo  potrebujeme:

  • 500 gramov mletého hovädzieho  mäsa /krk  stehno/ 
  • 50 ml olivového oleja
  • 400 ml plechovku drvených paradajok
  • 2 dcl červeného vína
  • čerstvý tymian
  • soľ
  • korenie
  • biela cibuľa
  • rozmarín
  • cesnak


Postup:
Opečieme cibuľku s cesnakom na oleji, pridáme hovädzie mäso, víno, drvené paradajky, soľ, korenie, vytvoríme zmes, ktorú povaríme 30 - 40 minút, aby bola zmes hustá. Potom si pripravíme zemiakové pyré z 1,5 kg zemiakov. Do uvarených zemiakov pridáme 150 gramov masla, 40 ml. mlieka, soľ a čierne korenie. Do sklenej misy dáme uvarenú mäsovú zmes, na ňu ozdobným cukrárskym vreckom poukladáme pyré a zapečieme  na teplote 190 stupňov asi 15 minút, kým zemiaky nechytia červenkastú farbu.

Zajtra podávame francúzsku špecialitu - kačacie stehná na bielej fazule.

Autorka: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame