Dnes pripravujeme Britskú špecialitu. Beáta Repíková a Bratislavský šéfkuchár Michal Šafárik nám dnes pripravia hovädzie mleté mäso tak, ako si ho pripravujú vo Veľkej Británii.
212101261134;Repik škotsky recept (online-audio-converter.com) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Čo potrebujeme:
- 500 gramov mletého hovädzieho mäsa /krk stehno/
- 50 ml olivového oleja
- 400 ml plechovku drvených paradajok
- 2 dcl červeného vína
- čerstvý tymian
- soľ
- korenie
- biela cibuľa
- rozmarín
- cesnak
Postup:
Opečieme cibuľku s cesnakom na oleji, pridáme hovädzie mäso, víno, drvené paradajky, soľ, korenie, vytvoríme zmes, ktorú povaríme 30 - 40 minút, aby bola zmes hustá. Potom si pripravíme zemiakové pyré z 1,5 kg zemiakov. Do uvarených zemiakov pridáme 150 gramov masla, 40 ml. mlieka, soľ a čierne korenie. Do sklenej misy dáme uvarenú mäsovú zmes, na ňu ozdobným cukrárskym vreckom poukladáme pyré a zapečieme na teplote 190 stupňov asi 15 minút, kým zemiaky nechytia červenkastú farbu.
Zajtra podávame francúzsku špecialitu - kačacie stehná na bielej fazule.