Bratislavský šéfkuchár Michal Šafarik sa vo varení našiel. Skúsenosti zbieral a rozdával v zahraničí, vyskúšal si tam aj kuchyňu Jamieho Olivera, pripravoval jedlá pre britskú kráľovskú rodinu aj pre extravagantných hudobníkov. Tento týždeň varí s Beátou Repíkovou pre vás a podávať budeme „ svetové recepty".
Krém z pečených gaštanov s opečenými hríbmi Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Suroviny:
- 1/2kg gaštanov
- olivový olej
- čerstvý tymian
- soľ
- čierne korenie
Gaštany opečieme v rúre, polejeme olejojom, posolíme a pečieme 40 minút na 180 stupňoch. Necháme vychladnúť.
A pripravíme základ: varíme – 2 petržleny 1 pór, 3 vetvičky tymianu, pol dcl. portského, slepačí vývar. Necháme vychladnúť, rozmixujeme. Pridáme 300 ml smotany na šľahanie a opäť varíme. Na tanieri ozdobíme opečenými lesnými hríbmi.
Zajtra pripravíme Škótsky recept: PAI COTIC – hovädzie mäso na zapekanom zeleninovom pyré s pečeným paštrnákom.