Krém z pečených gaštanov s opečenými hríbmi

Krém z pečených gaštanov s opečenými hríbmi

Bratislavský šéfkuchár Michal Šafarik  sa vo varení našiel.  Skúsenosti zbieral  a rozdával v zahraničí,  vyskúšal si  tam aj kuchyňu Jamieho Olivera, pripravoval jedlá pre britskú kráľovskú rodinu aj pre extravagantných hudobníkov. Tento týždeň varí   s Beátou Repíkovou  pre  vás a podávať budeme „ svetové recepty".

Krém z pečených gaštanov s opečenými hríbmi Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Suroviny:

  • 1/2kg gaštanov
  • olivový olej
  • čerstvý tymian
  • soľ
  • čierne korenie

Gaštany opečieme v rúre, polejeme olejojom, posolíme  a pečieme  40 minút na   180 stupňoch. Necháme vychladnúť.

A pripravíme základ: varíme – 2 petržleny 1 pór, 3 vetvičky tymianu, pol dcl. portského, slepačí vývar. Necháme vychladnúť, rozmixujeme. Pridáme 300 ml smotany na šľahanie a opäť varíme. Na tanieri ozdobíme  opečenými lesnými hríbmi.       

Zajtra pripravíme Škótsky recept:  PAI COTIC – hovädzie mäso   na zapekanom zeleninovom  pyré s pečeným paštrnákom. 

Autorka: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame