Burginové kabáče Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Suroviny:
- hladkú múku 1kg
- za dve hrste uvarenej a postrúhanej cukrovej repy
- za dve hrste nepomletého maku
- za dve hrste kryštálového cukru
- 1 dcl oleja
- vajíčko 2 ks na potretie
- mlieko 2 dcl
- a kvások z jednej kocky droždia
POSTUP:
Najskôr si urobíme z droždia a mlieka kvások, základné suroviny všetky spolu zamiesime, aby vzniklo hladké cesto, necháme ho vykysnúť a vykrajujeme kabáče, ktoré radielkom navrchu ozdobíme. Potrieme ich vajíčkom a dáme na 15-20 minút piecť. Kto chce, môže ich naplniť aj slivkovým lekvárom. Ten sa môže dať, ale aj nemusí. Po vytiahnutí z rúry a po vychladnutí ich môžeme hneď aj podávať.
Autor: Miroslav Würfl