Burginové kabáče

Burginové kabáče
Máte chuť na niečo malé, čím by ste si spestrili nedeľný obed?  Ak áno - vypočujte si recept, ktorý Miroslav Würfl nahral v Tesároch v okrese Topoľčany.

Burginové kabáče Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
 

Suroviny:
  • hladkú múku  1kg
  • za dve hrste uvarenej a postrúhanej cukrovej repy 
  • za dve hrste nepomletého maku  
  • za dve hrste kryštálového cukru  
  • 1 dcl  oleja  
  • vajíčko 2 ks na potretie
  • mlieko 2 dcl
  • a kvások z jednej kocky droždia

POSTUP: 
Najskôr si urobíme z droždia a mlieka kvások, základné suroviny všetky spolu zamiesime, aby vzniklo hladké cesto, necháme ho vykysnúť a vykrajujeme kabáče, ktoré radielkom navrchu ozdobíme. Potrieme ich vajíčkom a dáme na 15-20 minút piecť. Kto chce, môže ich naplniť aj slivkovým lekvárom. Ten sa môže dať, ale aj nemusí. Po vytiahnutí z rúry  a po vychladnutí ich môžeme hneď aj podávať.
Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame