Mrkvovníky

Mrkvovníky

Tento týždeň vám ponúkame recepty zo Starej Turej. Kto má rád suché zákusky,   mal by teraz zbystriť pozornosť. Už o chvíľu sa dozvieme, ako si rýchlo pripravíme jednoduchú  špecialitu. Miroslav Würfl sa o tom rozprával s miestnou gazdinkou Jitkou Durcovou.

212101221134;wur;Kulinárium 5 (online-audio-converter.com) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

SUROVINY:

  • 25 dkg jemne postrúhanej mrkvy
  • 15 dkg hrubej múky 
  • rastlinný tuk na pečenie  ( napr. Hera )
  • prášok do pečiva
  • lekvár alebo marmeláda


POSTUP: 
Všetky ingrediencie spolu zmiešame, vypracujeme hladké cesto, na doske ho vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm. Radielkom si z cesta vytvarujeme štvorčeky, do ktorých vložíme lekvár. Dva konce cestíčka spojíme, aby sme vytvorili šatôčky a pečieme pri teplote 200°C. Keď nám zružovejú, mrkvovníky z rúry vytiahneme a môžeme hneď podávať. Želáme vám dobrú chuť!      

Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame