Zasekaná fazuľová polievka

Zasekaná fazuľová polievka

Tento týždeň sa vám v stredu v Magazíne z Vášho mesta prihlásime z Prievidze a v živom vysielaní budeme tri hodiny mapovať históriu a súčasnosť mesta na Hornej Nitre...

Aj preto sme sa rozhodli naše Kulinárium tento týždeň venovať tradičným receptom tohto regiónu, a tak, ako to už pri obedoch býva, ponúkneme všetky chody tradičného menu. Dnes začneme polievkou a tú možno najtypickejšiu z receptov starých materí vybrala pre nás Margita Mihálová z Klubu bôbárov z Prievidze. Tatiana Šušková sa jej však najskôr spýtala na dôležitosť polievok v stravovacích návykoch predkov.

Zasekaná fazuľová polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu zasekanej fazuľovej polievky potrebujeme suchú fazuľu, koreňovú zeleninu – mrkvu a petržlen, cibuľu, cesnak, údenú slaninu s kožkou, mleté čierne korenie, soľ, červenú papriku, tymián, majorán.

Fazuľu deň vopred namočíme, varíme spolu s koreňovou zeleninou, ktorú sme nakrájali nadrobno, so slaninou s kožou, cibuľou a cesnakom. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, tymián a majoránku. Keď je všetko mäkké, slaninu vyberieme, pokrájame na kocky a v malom hrnci zmiešame so sladkou červenou paprikou. Dáme späť do hrnca s fazuľou, krátko povaríme, zvlášť uvaríme slíže a pridáme do fazule.

Tatiana Šušková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame