Možno si dnes na poludnie dáte rezeň so zemiakovým šalátom, ale ak chcete obedové menu zakončiť niečím sladkým, máme pre vás kulinársky tip. S Jitkou Durcovou zo Starej Turej sa rozprával Miroslav Würfl.
Jablkový závin Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 50 dkg hladkej múky
- 10 dkg masla
- 1 vajce
- 3 lyžice práškového cukru
- polovicu prášku do pečiva
- soľ
- ocot
- trochu mlieka
- nastrúhané jablká
- 1 škoricový cukor
Vypracujeme si vláčne cesto, ktoré rozdelíme na tri časti. Cesto rozvaľkáme, pridáme nastrúhané jablká, posypeme škoricovým cukrom a podľa chuti aj práškovým cukrom. Zvinuté cesto potrieme žĺtkom a krátko pečieme v rúre pri teplote 200°C. Keď je povrch zlatistý, závin je upečený. Po vytiahnutí z rúry ho necháme vychladnúť, studený ho nakrájame a môžeme servírovať.