Jablkový závin

Jablkový závin

Možno si dnes na poludnie  dáte rezeň so zemiakovým šalátom, ale ak chcete obedové menu zakončiť niečím sladkým, máme pre vás kulinársky tip. S Jitkou Durcovou zo Starej Turej sa rozprával Miroslav Würfl.

Jablkový závin Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • 50 dkg hladkej múky
  • 10 dkg masla
  • 1 vajce
  • 3 lyžice práškového cukru
  • polovicu prášku do pečiva
  • soľ
  • ocot
  • trochu mlieka
  • nastrúhané jablká
  • 1 škoricový cukor

Vypracujeme si vláčne cesto, ktoré rozdelíme na tri časti. Cesto rozvaľkáme, pridáme nastrúhané jablká, posypeme škoricovým cukrom a podľa chuti aj práškovým cukrom. Zvinuté cesto potrieme žĺtkom a krátko pečieme v rúre pri teplote 200°C. Keď je povrch zlatistý, závin je upečený.  Po vytiahnutí z rúry ho necháme vychladnúť, studený ho nakrájame a môžeme servírovať.

Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame