Suchý zákusok - triesky

Suchý zákusok - triesky

Tento týždeň vám ponúkame  recepty zo Starej Turej. Včera to boli opražené slíže zo zemiakového cesta s bryndzou – a dnes nám nachystá ďalšiu lahôdku miestna gazdinka Jitka Durcová. Rozprával sa s ňou Miroslav Würfl.

Suchý zákusok - triesky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Toľko Jitka Durcová  zo Starej Turej. Dnes pripravovala suchý zákusok, ktorý na kopaniciach volajú triesky.

SUROVINY:

  • vajcia
  • kryštálový cukor
  • polohrubú múku
  • včelí vosk
  • aníz

Tento zákusok môžeme pripraviť z 5-tich alebo aj z 10-tich vajec. Koľko vážia vajíčka, tak toľko si pripravíme kryštálového cukru a polohrubej múky. Najprv zmiešame vajíčka s cukrom a postupne pridávame múku.  Zmes zľahka vymixujeme, a včelím voskom zabaleným v handričke potrieme rozohriaty pekáč. Z cesta vytvoríme v pekáči po kratšej strane asi centimeter hrubé pásiky, ( tie sa nám neskôr rozlejú)  posypeme ich anízom  a v rúre pečieme pri teplote 200°C. Keď začnú konce ružovieť, cesto podberieme nožom, zatočíme do tvaru trubičky a ešte teplé podávame.


Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame