Dnešná šéfkuchárka, teda známa slovenská nutričná poradkyňa Janka Trebulová a jej rozhlasová asistentka Janka Bleyová, vás teraz pozývajú do kuchyne. Budeme s nimi pripravovať nedeľňajší obed.
Cukinové lodičky po mexicky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na plnené cukinové lodičky po mexicky potrebujeme:
- 200 g mletého chudého hovädzieho mäsa
- 2 cukiny
- 2 strúčiky cesnaku
- 5 -6 šampiňónov
- cibuľu
- tretinu šálky nastrúhaného syra
- čajovú lyžičku mletej červenej papriky
- chilli
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup je tiež jednoduchý:
Cukiny umyjeme a narežeme pozdĺžne na polovicu. Stredy cukín vydlabeme a odložíme bokom. Cukiny potom poukladáme na plech vyloženým papierom na pečenie. Potom si pripravíme plnku. Na panvici na pár minút opečieme mleté mäso a dochutíme soľou, čiernym korením, mletou červenou paprikou a chilli. Následne pridáme pokrájané šampiňóny s rozpučeným cesnakom a na jemno pokrájané stredy cukety. Miešame kým nebude mäso hotové. Touto zmesou naplníme pripravené cukiny a vrch posypeme strúhaným syrom. Pri 180 stupňoch zapekáme asi 20 minút. Túto dobrotu môžete podávať s kopčekom bieleho jogurtu. Pre vegetariánov osmažíme cibuľku, do ktorej pridáme na drobno pokrájaný stred cukety a jemne orestujeme, dochutíme soľou, korením, bylinkami. Podľa fantázie k tejto zmesi môžeme pridať ešte aj vajíčko, alebo tvaroh, prípadne krémový syr. Touto zmesou opäť naplníme vydlabané cukety, posypeme syrom a dáme zapiecť.