Hoci Pác je miestna časť obce Cífer , väčšine z nás príde pri počutí tohto slova na um obľúbený spôsob úpravy jedla , väčšinou mäsa . Hovoríme tiež o nakladaní, alebo marinovaní mäsa, ktoré ho zjemňuje, ochucuje, zabraňuje vysušeniu a dokonca skracuje dobu prípravy jedla. S obľubou ho vo svojej kuchyni využíva aj Serena Hitková z Pozby , s ktorou tento týždeň pripravujeme jedlá do nášho rozhlasového Kulinária. Hana Michalčíková sa jej opýtala, čo konkrétne to bude dnes?
Kuracie prsia v jogurtovom páci Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na dnešný recept Sereny Hitkovej- Kuracie prsia v jogurtovom páci potrebujeme: Kuracie prsia 4-5 rezňov, ktoré večer predtým vyklepeme, jeden biely jogurt, jedno vajce, soľ, čierne korenie, grilovacie korenie a dve lyžice oleja. Všetko spolu zmiešame, rozšľaháme a do zmesi naložíme rezne. Necháme marinovať cez noc. Na druhý deň rezne z nálevu vyberieme, neoklepávame a hneď obaľujeme v strúhanke. Konzumujeme so zemiakovou kašou a kompótom, prípadne s uhorkami.
Zajtra, v stredu, vám urobíme chute na Staroslovenský podlistník.