K nedeľnému obedu patrí aj dezert. Spoluzakladateľ prestížneho kuchárskeho spolku Gurmet Vladimír Morochovič vám spolu s Vierou Horákovou pripravia jogurtovú penu.
212012270645;horakova;kuli;nedela Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu jogurtovej peny potrebujete:
- 400 g jahôd,
- 250 g bieleho hustého jogurtu,
- 80 g práškového cukru,
- 1 polievková lyžica rumu,
- 2 plátky želatíny,
- 300 ml smotany na šľahanie
Postup:
V miske rozmiešame jogurt, pridáme práškový cukor a rum. Do studenej vody namočíme plátkovú želatínu po cca 10 minútach ju v hrnčeku zohrejeme s trochou jogurtovej zmesi aby sa nám želatína rozpustila a zapracujeme ju do jogurtovej zmesi. Vyšľahanú smotanu pomaly zapracujeme do zmesi aby sa nám nezrazila.
Autorka: Viera Horáková Foto: myslovakia.sk