Jogurtová pena

Jogurtová pena

K nedeľnému obedu patrí aj dezert. Spoluzakladateľ prestížneho kuchárskeho spolku Gurmet Vladimír Morochovič vám spolu s Vierou Horákovou pripravia jogurtovú penu.

212012270645;horakova;kuli;nedela Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu jogurtovej peny potrebujete:

  • 400 g jahôd,
  • 250 g bieleho hustého jogurtu,
  • 80 g práškového cukru,
  • 1 polievková lyžica  rumu,
  • 2 plátky želatíny,
  • 300 ml smotany na šľahanie


Postup:

V miske rozmiešame  jogurt, pridáme práškový cukor a rum. Do studenej vody namočíme plátkovú želatínu po cca 10 minútach ju v hrnčeku zohrejeme s trochou jogurtovej zmesi aby sa nám želatína rozpustila a zapracujeme ju do jogurtovej zmesi. Vyšľahanú smotanu  pomaly  zapracujeme do zmesi aby sa nám nezrazila.

Autorka: Viera Horáková Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame