Dnes potešíme mužov, ktorí obľubujú steak. Hoci chutí mnohým, nie všetci ho dokážu dobre pripraviť. Ako sa dozvedela Viera Horáková, renomovaný kuchár, Branislav Križan toto umenie ovláda. Nie nadarmo ho volajú steak majster.
Steak Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu steaku potrebujeme kvalitné mäso, my ho budeme pripravovať zo sviečkovice.
Nakrájeme si 4,5 centimetrové valčeky, pokvapkáme olejom, môžeme aj citrónom, osolíme a vložíme na panvicu , do ktorej sme dali olej. Prudko opečieme zo všetkých strán 1,5- 2 minúty.
Pridáme trocha masla, rozmarín a vložíme do rúry, ktorú sme si vopred vyhriali. Pečieme podľa chuti 4-10 minút.
Zajtra si pripravíme dubákovú omáčku.