Zaiste pomaly zapĺňate chladničku potravinami, ktoré neodmysliteľne k Vianociam patria. Ako pripraviť dobrú kapustnicu, majonézový šalát, alebo šťavnatú rybu, to zaiste viete. Aj preto vám v nasledujúcich dňoch ponúkneme recepty na menej tradičné jedlá a pridáme aj zopár dobrých rád, ako ich pripraviť. Začnime krémovými polievkami. Možno na ne dostanete chuť po sviatkoch. Viera Horáková ich ochutnala v spoločnosti renomovaného kuchára Branislava Križana.
Krémova polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Krémovú polievku môžete pripraviť z akejkoľvek zeleniny. Či už z kalerábu, cukiny, brokolice, karfiolu, ale aj hlivy, či šampiňónov. My si dnes pripravíme krémovú zelerovú polievku.
Potrebujeme: Zeler, šalotku, alebo cibuľu, maslo, soľ, korenie, sladkú smotanu, vývar
Postup:
Cibuľu si speníme na masle, pridáme zeler, nakrájaný na kúsky, mierne zarestujeme, zalejeme vývarom a 20, 30 minút povaríme do mäkka. Rozmixujeme, pridáme smotanu, ak je polievka príliš hustá, ešte ju trocha zriedime. Na záver pridáme trocha masla a ešte povaríme.
Ak máte chuť, môžete ju servírovať s krutónmi, opraženými orieškami, alebo zelerovým čipsom
Zajtra vám poradíme, ako si pripraviť bravčovú panenku.