Ovsené karbonátky

Ovsené karbonátky

V adventnom období slávnostnejšie stolujeme. Sviatočný obed však môže byť aj zdravý. Dnes si pripravíme obed  z ovsených vločiek a v našej rozhlasovej kuchyni je už odborníčka na stravovanie doktorka Daša Ostertágová s Beátou Repíkovou. 

Ovsené karbonátky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na karbonátky potrebujeme:

  • 100 gramov mäsa z morky alebo z kuraťa
  • 10 gramov ovsených vločiek
  • 10 gramov cibule
  • majorán
  • 3 polievkové lyžice mlieka
  • 10 gramov postrúhaného netučného syra
  • strúhanku na obaľovanie
  • olej na vymastenie  formy na pečenie


Postup: Vločky zalejeme mliekom , mäso pomelieme s cibuľou, pridáme ho k vločkám,  posolíme, pridáme majorán, postrúhaný syr – vyformujeme karbonátky a obaľujeme v strúhanke. Dáme  na vymastený plech a pečieme v rúre. Podávame s anglickou zeleninou.
 
A ako pripravíme anglickú miešanú zeleninu ?  Očistenú  zeleninu pokrájame, na panvici zohrejeme tuk, na  ktorom speníme cibuľu, pridáme zeleninu a dusíme.  Pridáme soľ,  citrónovú šťavu  a pred podávaním zelenú vňať. 
Dobrú chuť vám praje odborníčka na stravovanie Dr. Daša Ostertágová a Beáta Repíková. 
 
V nedeľu počas druhej adventnej nedele si pripravíme slávnostný nedeľný obed - teľacie srdce s lokšami.

Autorka: Beáta Repíková Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame