V adventnom období slávnostnejšie stolujeme. Sviatočný obed však môže byť aj zdravý. Dnes si pripravíme obed z ovsených vločiek a v našej rozhlasovej kuchyni je už odborníčka na stravovanie doktorka Daša Ostertágová s Beátou Repíkovou.
Ovsené karbonátky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na karbonátky potrebujeme:
- 100 gramov mäsa z morky alebo z kuraťa
- 10 gramov ovsených vločiek
- 10 gramov cibule
- majorán
- 3 polievkové lyžice mlieka
- 10 gramov postrúhaného netučného syra
- strúhanku na obaľovanie
- olej na vymastenie formy na pečenie
Postup: Vločky zalejeme mliekom , mäso pomelieme s cibuľou, pridáme ho k vločkám, posolíme, pridáme majorán, postrúhaný syr – vyformujeme karbonátky a obaľujeme v strúhanke. Dáme na vymastený plech a pečieme v rúre. Podávame s anglickou zeleninou.
A ako pripravíme anglickú miešanú zeleninu ? Očistenú zeleninu pokrájame, na panvici zohrejeme tuk, na ktorom speníme cibuľu, pridáme zeleninu a dusíme. Pridáme soľ, citrónovú šťavu a pred podávaním zelenú vňať.
Dobrú chuť vám praje odborníčka na stravovanie Dr. Daša Ostertágová a Beáta Repíková.
V nedeľu počas druhej adventnej nedele si pripravíme slávnostný nedeľný obed - teľacie srdce s lokšami.