Mäsové guľky s kapustou

Mäsové guľky s kapustou

Dnes  varíme  pre deti aj pre dospelých mäsové guľky, ktoré  zapečieme v kyslej kapuste. S majoránom chutia  tak, že si všetci oblížu prsty. Tvrdí odborníčka na výživu a autorka mnohých kuchárskych kníh Daša Ostertágová, s ktorou varí tento týždeň Beáta Repíková. 

Mäsové guľky s kapustou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • 100 g  teľacieho  mäsa
  • 10 g cibule
  • 10g  netučného syra
  • 20 g  uvarenej ryže
  • 80 g kyslej kapusty
  • 2 dl mlieka
  • 10 g nátierky
  • soľ
  • olej


Postup: Teľacie mäso odblaníme, pomelieme, pridáme cibuľu, uvarenú ryžu, postrúhaný syr, majorán a štipku soli. Pomiešame a tvarujeme guľky.  Potom ich dáme na plech a na kyslú kapustu, do nej poukladáme  guľky, polejeme zátrepkou do ktorej dáme mlieko a postrúhaný syr. Pečieme a podávame so zemiakmi. Dobrú chuť.  

Zajtra sa môžete tešiť na ovsené karbonátky. 

Autorka: Beáta Repíková Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame