Dnes varíme pre deti aj pre dospelých mäsové guľky, ktoré zapečieme v kyslej kapuste. S majoránom chutia tak, že si všetci oblížu prsty. Tvrdí odborníčka na výživu a autorka mnohých kuchárskych kníh Daša Ostertágová, s ktorou varí tento týždeň Beáta Repíková.
Mäsové guľky s kapustou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 100 g teľacieho mäsa
- 10 g cibule
- 10g netučného syra
- 20 g uvarenej ryže
- 80 g kyslej kapusty
- 2 dl mlieka
- 10 g nátierky
- soľ
- olej
Postup: Teľacie mäso odblaníme, pomelieme, pridáme cibuľu, uvarenú ryžu, postrúhaný syr, majorán a štipku soli. Pomiešame a tvarujeme guľky. Potom ich dáme na plech a na kyslú kapustu, do nej poukladáme guľky, polejeme zátrepkou do ktorej dáme mlieko a postrúhaný syr. Pečieme a podávame so zemiakmi. Dobrú chuť.
Zajtra sa môžete tešiť na ovsené karbonátky.