Plnená bravčová panenka so sušenými rajčinami, pórom a zemiakovými gnocchi

Plnená bravčová panenka so sušenými rajčinami, pórom a zemiakovými gnocchi

Dnešný recept pripravil Ivan Lopatka, ktorý študuje v 3. ročníku na Strednej odbornej škole obchodu a služieb v Trnave.

Podávať budeme plnenú bravčovú panenku so sušenými rajčinami, pórom a zemiakovými nocchi. Povedzme si najprv, aké suroviny potrebujeme na prípravu.

Plnená bravčová panenka so sušenými rajčinami, pórom a zemiakovými gnocchi Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zopakujme si, aké suroviny potrebujeme na prípravu plnenej bravčovej panenky so sušenými rajčinami, pórom a zemiakovými gnocchi: 200 gramov bravčovej panenky (na jednu porciu), sušené rajčiny v oleji, čerstvý pór a čerstvý špenát a plátky prosciutta na obaľovanie panenky. Na zemiakové gnocchi potrebujeme 250 gramov varených zemiakov, 100 gramov polohrubej múky, plátok masla, soľ a korenie. Na smotanovú omáčku potrebujeme 33-percentnú smotanu, plátok masla, soľ a korenie, šalotku a cesnak.

Bravčovú panenku umyjeme a odblaníme, v strede si ju narežeme, spravíme vnútri otvor a naplníme ju sušenými rajčinami, na to položíme na kolieska nakrájaný pór a vedľa toho špenát bez stoniek. Zabalíme to, stlačíme a vedľa si položíme niekoľko plátkov prosciutta podľa toho, aká veľká je panenka a zabalíme ju v prosciutte. Na panvici necháme rozohriať olej a bravčovú panenku sprudka opražíme 4 minúty z každej strany. Necháme zovrieť vodu na gnocchi. Varené zemiaky ošúpeme, nastrúhame, pridáme soľ, korenie, plátok roztopeného masla a pomaly pridávame múku a urobíme si husté cesto. Potom cesto rozvaľkáme, urobíme si dlhý šúľok a keď nám už voda vrie, lyžičkou gnocchi hádžeme do vody. Keď už máme bravčovú panenku opečenú z každej strany, položíme ju na plech, oblejeme ju trochou vody alebo vývaru a dáme ju do rúry pri teplote 160 stupňov na 4 až 5 minút. Z výpeku si orestujeme šalotku a cesnak a zalejeme to smotanou. Smotanu necháme zhustnúť, osolíme ju podľa chuti a omáčku precedíme cez jemné sitko. Keď gnocchi vyplávajú na povrch, precedíme ich a opláchneme studenou vodou a orestujeme si na ne šalotku s trochou cesnaku, pridáme čerstvý špenát a ngocchi a môžeme jedlo podávať.

Richard Šümeghy

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame