Kto by sa netešil na sviatočnom stole na jedlá a kombinácie, ktoré konzumujeme asi len raz do roka...
A hoci šunka, vajíčka a chren majú na sviatočnom stole neopakovateľnú chuť, predsa len ide o kaloricky náročné jedlá. Dnes vám preto ponúkame v našom Kulináriu niečo diétnejšie. Recept na odľahčený zemiakový šalát poskytli Tatiane Šuškovej ambasádorky Food revolution na Slovensku Anetta Orosiová a Janica Lacová z Jeminé.
Sviatočný odhľahčený šalát Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu odľahčeného zemiakového šalátu bez majonézy teda potrebujeme: 5 uvarených zemiakov, 200 gramov sterilizovanej mrkvy a 200 gramov sterilizovaného hrášku, 2 cibule, 3 väčšie hlavičky cvikle, 4 vajcia, soľ, korenie, citrónová šťava alebo ume ocot.
Uvarené zemiaky, vajíčka a cviklu nakrájame na malé kocky. Nadrobno nakrájanú cibuľu uvaríme do zmäknutia v zmesi vody so soľou a korením. Vývar necháme vychladnúť a vychladnutý, ochutený citrónovou šťavou vylejeme na nakrájané suroviny doplnené sterilizovaným hráškom a mrkvou. Dôkladne premiešame a konzumujeme. Dobrú chuť.