Vymýšľať rôzne kuchárske recepty sa v súčasnosti stalo doslova hitom. Janka Bleyová však oslovila odborníčku na výživu, ktorá vie nielen vymýšľať, ale jej recepty majú aj pridanú hodnotu: sú prospešné zdraviu. A čo to bude dnes? Počúvajte.
Cuketová nátierka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Čo potrebujete:
- 1 väčšiu cuketu
- 2ks červenej cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- čajovú lyžičku jablčného octu
- 2 lyžičky paradajkového pretlaku
- jednu lyžičku olivového oleja
- šťavu z citróna
- muškátový oriešok
- mleté čierne korenie
- soľ
- petržlenovú vňať
Cuketu nastrúhame na hrubo, nasolíme a necháme vypotiť približne 15 minút. Medzitým si nakrájame cibuľu a orestujeme ju na oleji. Pridáme cesnak a krátko osmažíme. Cuketu vyžmýkame, pridáme k cibuli a cesnaku a restujeme asi 8 minút. V miske zmiešame paradajkový pretlak, ocot, citrónovú šťavu, soľ a koreniny. Pridáme cuketovú zmes a dobre premiešame. Podľa potreby ešte dochutíme. Podávame s celozrnným pečivom posypané nasekanou petržlenovou vňaťou... No a zajtra sa môžete zase tešiť na fantastické placky z maslovej tekvice.