Cuketová nátierka

Cuketová nátierka

Vymýšľať rôzne kuchárske recepty sa v súčasnosti stalo doslova hitom. Janka Bleyová však oslovila odborníčku na výživu, ktorá vie nielen vymýšľať, ale jej recepty majú aj pridanú hodnotu: sú prospešné zdraviu. A čo to bude dnes? Počúvajte.

Cuketová nátierka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Čo potrebujete:

  • 1 väčšiu cuketu
  • 2ks červenej cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • čajovú lyžičku jablčného octu
  • 2 lyžičky paradajkového pretlaku
  • jednu lyžičku olivového oleja
  • šťavu z citróna
  • muškátový oriešok
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • petržlenovú vňať

Cuketu nastrúhame na hrubo, nasolíme a necháme vypotiť približne 15 minút. Medzitým si nakrájame cibuľu a orestujeme ju na oleji. Pridáme cesnak a krátko osmažíme. Cuketu vyžmýkame, pridáme k cibuli a cesnaku a restujeme asi 8 minút. V miske zmiešame paradajkový pretlak, ocot, citrónovú šťavu, soľ a koreniny. Pridáme cuketovú zmes a dobre premiešame. Podľa potreby ešte dochutíme. Podávame s celozrnným pečivom posypané nasekanou petržlenovou vňaťou... No a zajtra sa môžete zase tešiť na fantastické placky z maslovej tekvice.

Autorka: Janka Bleyová Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame