Zdravá cviklová polievka

Zdravá cviklová polievka

Dnes, možno viac ako v minulosti, je otázka správnej výživy a ideálneho stravovania – oblasťou, v ktorej koluje najviac protichodných, ba až zavádzajúcich informácií. Aj to je dôvod prečo sa Janka Bleyová rozhodla  jedlá do tohto týždňového Kulinária,  pripravovať spolu s nutričnou poradkyňou Jankou Trebulovou.

Zdravá cviklová polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ako ste sami počuli postup pri príprave zdravej cviklovej polievky je veľmi jednoduchý.

Potrebujete: 

  • 2 stredne veľké cvikle
  • 1/4 kelu
  • 1 - 2  petržleny
  • zo 3  mrkvy
  • 1  batát
  • 1  cibuľu
  • polievkovú lyžicu olivového, alebo repkového oleja
  • kurkumu
  • škoricu
  • klinček
  • soľ a čierne mleté korenie

Postup:

Mrkvu a petržlen nakrájame na kolieska. Cviklu ošúpeme a s batátom a nakrájame na kocky.  Na oleji si v hrnci orestujeme cibuľu, pridáme koreniny a po minúte kel nakrájaný na rezance. Premiešame a krátko osmažíme. Pridáme mrkvu, petržlen, cviklu aj batát. Zalejeme vodou, asi 1 cm nad zeleninu a varíme približne hodinu. Dochutíme podľa potreby a podávame s petržlenovou vňaťou.

Zajtra budete mať šancu  ochutnať „zamatový puding“. Ak chcete vedieť z čoho tá dobrota bude – počúvajte opäť naše a vaše Kulinárium.


Autorka: Janka Bleyová, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame