Jeseň je obdobie, kedy zbierame v našich záhradách plody a plodiny, ako je koreňová zelenina, cvikla, zemiaky, či kapusta. Tento týždeň uvaríme jedlá, v ktorých sa jesenné plodiny nachádzajú.
Marcele Jedinákovej a rovnako vám, milí poslucháči, dnešný recept predstaví rodená Záhoráčka, bývala kronikárka mesta Stupavy, pani Gabriela Prokešová zo Stupavy.
212011231134;Jedinakova;kulinarium1 (online-audio-converter.com) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Suroviny, ktoré potrebujeme na prípravu:
- liter mäsového vývaru alebo 2 kocky bujónu
- 250 gramov slaninky pokrájanej na kocky
- 300 g mrkvy
- 300 g zelenej fazuľky
- 300 g zemiakov
- 2 jabĺčka
- 2 hrušky
- 1 konzervu zaváranej fazule
- soľ
- sušenú zeleninu
- čierne korenie
- petržlenovú vňať
Postup:
Do zovretého vývaru pridáme nakrájanú slaninku a varíme asi 30 minút. Potom pridáme očistenú a na kocky nakrájanú mrkvu, zelenú fazuľku, jablká a hrušky. Spolu to povaríme do mäkka. Pridáme konzervu najlepšie červenej fazule, petržlenovú vňať, podľa chuti čili papričku a podávame s chlebom alebo rožkami.