Levanduľové mafiny s limetkovou polevou

Levanduľové mafiny s limetkovou polevou

Sladký a chutný recept nám dnes ponúkne Soňa Bartoníčková z Trávnice. Ochutnávačom je Michal Herceg.

Levanduľové mafiny s limetkovou polevou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na levanduľové mafiny s limetkou si pripravíme:

  • 2 vajíčka
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 hrnček oleja
  • 1 hrnček mlieka
  • 2,5 hrnčeka polohrubej múky
  • 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
  • hrozienka namočené v levanduľovom likéri alebo v rume


Na posypanie trošku sušenej levandule. Na polevu cukor, trošku oleja, limetková šťava.

Postup:
Celé vajíčka vymiešame s kryštálovým cukrom. Pridáme olej, zašľaháme do hmoty, pridáme múku s kypriacim práškom do pečiva, aby nám vznikla hustá kaša, ktorá steká z varešky. Do cesta zľahka vmiešame hrozienka namočené v levanduľovom likéri. Likér môžeme nahradiť aj sušenou levanduľou, ale opatrne, pretože táto rastlina je aromatická. Zmes nalejeme do formičiek, ale len do polovice až dvoch tretín, lebo cesto sa ešte nadýcha. Po upečení mafiny necháme vychladnúť a polejeme polevou z odšťavenej limetky s preosiatym práškovým cukrom a pár kvapkami oleja. Mafiny ešte jemne posypeme kvietkami levandule.

Autor: Michal Herceg Foto: rtvs

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame