Tekvicová polievka s pórom

Tekvicová polievka s pórom

Tento týždeň Vám Tatiana Šušková ponúka recepty Katky Onrušek, ktorá sa vo svojej petržalskej gastroprevádzke venuje nielen zdravotným, ale aj termickým účinkom jedál. A aj dnes sa môžeme presvedčiť, že sezónne suroviny dokážu naše telo nielen nabiť energiou, ale aj dostatočne zahriať.

Tekvicová polievka s pórom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na tekvicovú polievku s pórom potrebujeme:

  • Maslovú tekvicu
  • Pór
  • Vývar alebo vodu
  • Kokosové mlieko 
  • Strúčik cesnaku
  • Cibulka
  • Rímska rasca
  • Olej
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Škorica

Postup :
Umytú tekvicu so šupkou rozkrájame, vyčistíme od semiačok, dáme na plech, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a dáme do mäkka upiecť, na 180 stupňoch na 15 minút. Na oleji – kokosovom alebo olivovom orestujeme cibuľku, bielu časť póru, podusíme, ochutíme rascou, premiešame, zalejeme vývarom, pridáme opečenú tekvicu, kokosové mlieko, rozmixujeme, povaríme a vzniknutý krém ozdobíme zelenou časťou póru.

Zajtra si pripravíme rýchle a zdravé jedlo – pečený karfiol s brokolicou v medovo- sójovej omáčke...

Autorka: Tatiana Šušková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame