Tento týždeň Vám Tatiana Šušková ponúka recepty Katky Onrušek, ktorá sa vo svojej petržalskej gastroprevádzke venuje nielen zdravotným, ale aj termickým účinkom jedál. A aj dnes sa môžeme presvedčiť, že sezónne suroviny dokážu naše telo nielen nabiť energiou, ale aj dostatočne zahriať.
Tekvicová polievka s pórom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na tekvicovú polievku s pórom potrebujeme:
- Maslovú tekvicu
- Pór
- Vývar alebo vodu
- Kokosové mlieko
- Strúčik cesnaku
- Cibulka
- Rímska rasca
- Olej
- Soľ
- Čierne korenie
- Škorica
Postup :
Umytú tekvicu so šupkou rozkrájame, vyčistíme od semiačok, dáme na plech, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a dáme do mäkka upiecť, na 180 stupňoch na 15 minút. Na oleji – kokosovom alebo olivovom orestujeme cibuľku, bielu časť póru, podusíme, ochutíme rascou, premiešame, zalejeme vývarom, pridáme opečenú tekvicu, kokosové mlieko, rozmixujeme, povaríme a vzniknutý krém ozdobíme zelenou časťou póru.
Zajtra si pripravíme rýchle a zdravé jedlo – pečený karfiol s brokolicou v medovo- sójovej omáčke...