Nedeľa bol vždy sviatočný deň, kedy sa nepracovalo a zväčša sa podarilo pri stole stretnúť celej rodine. Aj preto mali a majú nedeľné obedy sviatočnú atmosféru...
Čo nesmelo chýbať na sviatočnom stole v rodine Katky Ondrušek, s ktorou Tatiana Šušková pripravovala celý týždeň v Kulináriu jedlá, ktoré nás zahrejú?
Čo nesmelo chýbať na sviatočnom stole v rodine Katky Ondrušek? Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Preložené z angličtiny - Osso buco (čítaj oso buko) je teda špecialitou lombardskej kuchyne krížených rezov z hovädzieho mäsa, dusených zeleninou, bielym vínom a vývarom.
Čo potrebujeme na nedeľné ossobuco Katky Ondrušek?
Kúsok hovädzieho kolienka s kosťou...
Čerstvú hlivu
Suché biele víno
Červenú cibuľu alebo šalotku
Cesnak
Parmezán
Trochu masla
Čerstvý rozmarín
Olej, soľ, korenie
Príprava:
Osolené a okorenené mäso dáme sprudka opiecť na panvici z oboch strán. Odložíme ho nabok. Na panvici orestujeme cesnak, cibuľu, pridáme hlivu, podlejme trochou bieleho vína, mierne podusíme, pridáme mäso a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 Stupňov na cca 40 minút, resp. kým nie je mäso mäkké. Po dopečení mäso opäť vyberieme a k hlive a šťave z mäsa pridáme trochu masla a parmezánu, rozmarín – premiešame a môžeme podávať.
Jedlo chutí s polentou – talinaskou kukuričnou kašou. .