Morčacie kari s mangom

Morčacie kari s mangom

Tento týždeň si v Kulináriu s Tatianou Šuškovou  a Katkou Ondrušek zo známej petržalskej gastroprevádzky pripravujeme jedlá, ktoré nás zahrejú.

Okrem výživnej hodnoty majú totiž jedlá na tanieri aj iné účinky:

Morčacie kari s mangom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na morčacie kari s mangom potrebujeme:

  • morčacie stehno bez kože a kosti
  • kardamon
  • kari korenie
  • rímsku rasce
  • cibuľu, casnak
  • mrkvu
  • 1 čerstvé mango 
  • kokosoové mlieko
  • a olej


Prírpava:
Morčacie mäso nakrájame na malé kocky, opečieme na panvici na oleji, odložíme ho mimo.
Na panvicu dáme zmes korenín – kardamon, kari, rímsku rascu – chvíľu ju opečieme a keď sa rozvonia pridáme cibuľku, cesnak, mrkvu, mango a kokosové mlieko.
Zmes varíme približne 5 minút.
Rozmixujeme, ale nemusíme – záleží od toho, kto má akú štruktúru rád.
Do omáčky vrátime morčacie mäso a varíme ďalších dvadsať minút.  
Ako príloha je vhodná jazmínová ryža...

A zajtra sa dozvieme aké účinky má na náš organizmus tekvica – pretože si s katkou Ondrušek pripravíme tekvicovú polievku s pórom.

Autorka: Tatiana Šušková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame