Tento týždeň si v Kulináriu s Tatianou Šuškovou a Katkou Ondrušek zo známej petržalskej gastroprevádzky pripravujeme jedlá, ktoré nás zahrejú.
Okrem výživnej hodnoty majú totiž jedlá na tanieri aj iné účinky:
Morčacie kari s mangom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na morčacie kari s mangom potrebujeme:
- morčacie stehno bez kože a kosti
- kardamon
- kari korenie
- rímsku rasce
- cibuľu, casnak
- mrkvu
- 1 čerstvé mango
- kokosoové mlieko
- a olej
Prírpava:
Morčacie mäso nakrájame na malé kocky, opečieme na panvici na oleji, odložíme ho mimo.
Na panvicu dáme zmes korenín – kardamon, kari, rímsku rascu – chvíľu ju opečieme a keď sa rozvonia pridáme cibuľku, cesnak, mrkvu, mango a kokosové mlieko.
Zmes varíme približne 5 minút.
Rozmixujeme, ale nemusíme – záleží od toho, kto má akú štruktúru rád.
Do omáčky vrátime morčacie mäso a varíme ďalších dvadsať minút.
Ako príloha je vhodná jazmínová ryža...
A zajtra sa dozvieme aké účinky má na náš organizmus tekvica – pretože si s katkou Ondrušek pripravíme tekvicovú polievku s pórom.