Batátovo quinoové placky

Batátovo quinoové placky

Viete, že okrem výživovej hodnoty má jedlo aj svoje termické účinky? Sú jedlá, ktoré na naše telo pôsobia neutrálne, ale aj také, ktoré ho dokážu ochladiť či zohriať.
Tento týždeň sa v Kulináriu s Tatianou Šuškovou zohrievame a Katka Ondrušek s ktorou tohto týždňové recepty pripravujeme hovorí čo nás zohreje v chladných dňoch:

Batátovo quinoové placky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na batátovo quinoové placky potrebujeme:

  • Batáty
  • Červená quinoa
  • Jarná cibuľka
  • Petržlenovú vňať
  • 2 vajcia
  • Cícerovú múku
  • Zázvor
  • Korenie garam masala
  • Soľ a korenie


Príprava:
Quinou namočíme podobne ako strukoviny. Vodu zlejeme a dáme si ju variť do čistej vody približne na 20 minút. Scedíme. Medzitým batáty opečieme v trúbe. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku, petržlenovú vňať. Vajcia, korenie, quinou, zázvor, cícerovú múku, pečené batáty rozmixujme v mixéri  a zo vzniknutej hmoty tvarujeme karbonátky, ktoré pečieme v rúre alebo placky, ktoré môžeme opiecť na panvici na troche oleja.

A zajtra si s Katkou Ondrušek pripravíme Morčacie kari s mangom.

Autorka: Tatiana Šušková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame