Viete, že okrem výživovej hodnoty má jedlo aj svoje termické účinky? Sú jedlá, ktoré na naše telo pôsobia neutrálne, ale aj také, ktoré ho dokážu ochladiť či zohriať.
Tento týždeň sa v Kulináriu s Tatianou Šuškovou zohrievame a Katka Ondrušek s ktorou tohto týždňové recepty pripravujeme hovorí čo nás zohreje v chladných dňoch:
Batátovo quinoové placky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na batátovo quinoové placky potrebujeme:
- Batáty
- Červená quinoa
- Jarná cibuľka
- Petržlenovú vňať
- 2 vajcia
- Cícerovú múku
- Zázvor
- Korenie garam masala
- Soľ a korenie
Príprava:
Quinou namočíme podobne ako strukoviny. Vodu zlejeme a dáme si ju variť do čistej vody približne na 20 minút. Scedíme. Medzitým batáty opečieme v trúbe. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku, petržlenovú vňať. Vajcia, korenie, quinou, zázvor, cícerovú múku, pečené batáty rozmixujme v mixéri a zo vzniknutej hmoty tvarujeme karbonátky, ktoré pečieme v rúre alebo placky, ktoré môžeme opiecť na panvici na troche oleja.
A zajtra si s Katkou Ondrušek pripravíme Morčacie kari s mangom.