Ako sa vám darí? Všetkým ľuďom z gastropriemyslu sa dnes na túto otázku odpovedá ťažko. Aj preto vďaka Slovenskému zväzu kuchárov a cukrárov vznikla na podporu tých, ktorí stále pokračujú - aj pod rúškom, či za zatvorenými dverami – iniciatíva Stále sme tu.
Pridať sa môžete aj vy, a tým pomôcť svojej obľúbenej reštaurácii, kaviarni, či cukrárni.
Cieľom tejto komunity je motivovanie širokej verejnosti k podpore gastronómie na Slovensku.
My sme sa dnes v Kulináriu vybrali s Tatianou Šuškovou do bratislavskej Petržalky na Ševčenkovu ulicu do gastronomickej prevádzky, ktorej zostali zákazníci aj v týchto časoch verní a kde môžeme nájsť množstvo jedál, ktoré nás v tomto chladnom období zahrejú.
Brokolicová polievka s kurkumou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na brokolicovú polievku s kurkumou potrebujeme:
- Jednu hlavičku brokolice 2 strúčiky cesnaku
- 2-3 zemiaky
- Mrkva
- Olej
- Soľ a čierne korenie
- Rímska rasca
- Kurkuma
Umyjeme zeleninu, nakrájame ju na drobno, zopár ružičiek brokolice odložíme na bok na záverečné zdobenie.
Na oleji skramelizujeme cibuľku, cesnak, pridáme nakrájanú zeleninu, koreniny, zmes rozmixujeme povaríme 20- 30 minút aj s kúskami nepokrájanej brokolice, ktoré neskôr využijeme na ozdobenie polievky. Tak postup je viac než jednoduchý.
Zajtra si v kulináriu pripravíme s Katkou Ondrušek z Kaše 2 batátovo quinoové placky.