Po celý tento týždeň varíme s Ivetou Lazokovou. Dnes vám ponúkneme recept na šťavnatú žemľovku, ktorá chutila aj Viere Horákovej.
Šťavnatá žemľovka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Ešte raz vám recept zopakujem:
Potrebujeme 4 vajíčka, krištáľový cukor na vymastenie formy, plnotučné mlieko, smotanu na šľahanie, jemný tvaroh, hrozienka, 4 jablká, škoricový cukor, a jednu vianočku.
Zapekaciu misu si vymažeme maslom, vianočku nakrájame na krajce a namočíme do mliečnej zmesi , ktorú si pripravíme z rozšľahaných vajec, vajec, cukru, rozpusteného masla, mlieka a smotany.
Vrstvíme , pridáme nastrúhané jablká, do ktorých sme pridali cukor a škoricový cukor. Na to pridáme tvaroh, ktorý sme rozmiešali so žĺtkami, hrozienkami a cukrom. Na vrch opäť poukladáme krajce vianočky, ktorú sme namočili v pripravenej zmesi.
Vo vyhriatej trúbe pečieme asi 45 minút.