Keď máte radi jedlá z paradajok, či už polievku, alebo paradajkovú kapustu, možno vám zachutia aj guličky v paradajkovej omáčke. S Vierou Horákovou ich pripravovala Iveta Lazoková.
Guličky v paradajkovej omáčke Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Ešte raz vám zopakujem recept na guličky v paradajkovej omáčke.
Na ich prípravu potrebujete:
Hovädzie mäso, ryžu, vajíčka, mleté čierne korenie, cesnak, soľ. Na omáčku potrebujeme:
Konzervu paradajok a konzervu paradajkového pyré, krištáľový cukor a soľ.
Postup:
Do 1 litra vody nalejeme paradajkové pyré , pridáme plechovku paradajok a všetko do hladka rozmixujeme. Dochutíme soľou, cukrom a mletým čiernym korením.
Do pomletého mäsa zamiešame do polo mäkka uvarenú ryžu, vajíčko, osolíme a vytvoríme menšie guličky, ktoré vložíme do vriacej omáčky.
Zajtra si spolu pripravíme žemľovku.