Je známe, že tanec lieči, umocňuje radosť, ale aj pomáha v žiali. Je tomu tak, aj keď tancujete „čardáš“, ten prispieva najmä ku kondícii.
Ale ako chutí? To vie Beáta Repíková, ktorá si na čardáši pochutila v Nitrianskej Blatnici u pani Márie Holcbarovej.
Čardáš Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Tak, už vieme ako chutí čardáš. Postup je jednoduchý, fazuľu uvaríme, zlejeme, opláchneme, potom opäť pridáme vodu aj kyslú kapustu, ktorú opláchneme, ak je veľmi kyslá, a opäť povaríme. Pridáme dva alebo tri ošúpané zemiaky a zásmažku. Ak nerobíme zásmažku, varíme čardáš aj s hovädzím mäsom, pridať môžeme aj mäso, ktoré nám ostalo z predchádzajúceho dňa a zužitkujeme tak, čo kuchyňa dala. S Máriou Holcbarovou z Nitrianskej Blatnice a s Beátou Repíkovou sme si pochutili na čardáši.