Szegedínsky guláš

Szegedínsky guláš

Jedlo je pôžitok. To vám potvrdia tí, ktorí nielen radi varia, ale aj tí, ktorí sa vedia potešiť z dobrého jedla. Na tento týždeň sme pre vás pripravili jedlá, ktoré pristanú jeseni. Veď povedzte, pochutili by ste si na szegedínskom guláši v horúcom lete? Tak poďme nato. Ivete Lazokovej asistovala Viera Horáková.

Szegedínsky guláš Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu szegedínskeho gulášu potrebujete:
Bravčové mäso, kyslú kapustu, cibuľu, bravčovú masť, drvenú rascu, mletú papriku, sladkú  aj kyslú smotanu, mleté čierne korenie, cukor, soľ, hladkú múku na zahustenie.

Na masti usmažíme na drobno nakrájanú cibuľku, pridáme nakrájané mäso, koreniny a dusíme minimálne 45 minút.

Do mäsa vložíme kapustu, pridáme červenú papriku a dusíme do mäkka.

Na záver pridáme sladkú smotanu, ktorú sme rozhabarkovali spolu s kyslou smotanou a podľa potreby zahustíme múkou

Zajtra si pripravíme mäso na šťave

Autorka: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame